Black Leather

Szeszélyes november

2017. november 13. - Blackleather

chanel.jpgLassan vége az ősznek, a fák levelei már színes, zörgő szőnyegként néznek fel a kopár ágakra, de a november még tartogat meglepetéseket számunkra. Ma még csodásan süt a nap, holnap már esőre ébredünk, és gyakran abban sem bízhatunk, hogy a reggeli outfitünk délután is megállja majd a helyét.

Tovább

Sütőtök és fűszerek: az ősz hírnökei

3_1.jpgFahéj, gyömbér, szegfűszeg és szerecsendió... Egyszerűen imádom, mikor a lakást belengi az illatuk. Ezen a hétvégén beköszöntött a ködbe burkolózó, esős, csípős, igazi ősz. Az átfestett, lehulló falevelek szőnyegként borulnak az utakra, a vizes járda pedig tükörként játszik a napról-napra egyre hamarabb felvillanó lámpák fényével.

Tovább

Ízek, szerelem, Róma...

2.jpgÉrdekes, hogy egy illat, egy íz, egy dallam, vagy akár egy anyag érintése milyen régi emlékeket tud felszínre hozni az ember tudatában... Férjem pont a minap említette pár régi fotóalbum nézegetése közben, hogy a mai napig az orrában van az az illat, amit a megismerkedésünk napján viseltem. Pedig ennek már több, mint 14 éve... Mintha a számunkra legfontosabb dolgok, események körüli tapasztalatok mélyen elraktározódnának valahol bennünk, belénk égnének, és egy emlék felidézésekor a külvilágot kizárva gondolatban ezeket újra átélhetnénk, újra érezhetnénk. 

Tovább

Az első...

Itt van az ősz, itt van újra... Bezár kicsit. Előkerül a meleg takaró, a kedvenc bögre, a forró tea... Az egyre rövidülő nappalokat hamar sötétre festi a szeptember. A nyári pörgés után jön az a csöndbe burkolózó időszak, amely - bár kint egyre hidegebb van - szívemet melegséggel tölti meg. Szeretem. Szeretem az illatokat, szeretem a színeket, a csípős reggeleket, a takaró alá bújós estéket, a lehulló faleveleket... Ilyenkor minden, pont mint a természet, lassan megnyugszik, elcsendesül. A mai nap is ilyen tökéletes őszi nap. Az eső kopog a párkányon, a sütőben sül az idei első sütőtök. A laptopom előtt ülve az instagramos fotóimat rendezgettem, és eszembe jutottak azok az üzenetek, amelyeket DM-ben kaptam. Sokak biztatására döntöttem: ez a megfelelő nap arra, hogy létrehozzam a saját blogomat. Régóta kacérkodtam az ötlettel, de eddig valahogy nem éreztem magaménak ezt a tevékenységet. Zárkózott típus vagyok, de úgy érzem tanulnom kell. Meg kell tanulnom nyitottabbnak lenni, és ez az egyik legmegfelelőbb mód erre, hiszen egy bloggal picit beengedlek téged is - Kedves Olvasó - az életembe. Idén ünnepeltem a 30. születésnapomat, és attól függetlenül, hogy egy cseppet sem érzem magam öregebbnek, mint 18 éves koromban, valami mégis megváltozott bennem. Szóval ez a változások éve, én pedig boldogan mutatom be Neked a Black Leather blogot. Ezt a címet - bevallom - már rég kitaláltam. A magyarázat egyszerű: a fekete bőr örök, bármilyen alkalomra megfelelő. Sosem megy ki a divatból. Arra fogok törekedni, hogy az írásaim is ilyenek legyenek. Hogy bárki, bármikor szívesen olvashassa. Remélem örömödet leled majd benne! 

Szeretettel,

Anita